| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
troqnec Нов

Не е публикувал уроци
|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 12:03 pm |
|
|
Ето и каквоо ще се пробваме да направим:
Здравейте и добре дошли в моят първи Gimp урок (ползвам урока на Jacob Philpott публикуван на www.gimp-tutorials.net) Съжалявам ако имам допуснати грешки но това го пиша след 9 часов работен ден. Ок сега по темата, ще ви покажа как да създадем това изображение:
В случай че имате проблеми с намирането на инструментите ползвани в урока ще ви улесня че се намират всички в това меню
Стъпка 1
Първо правим нов image. Аз правя моя с 500x647px и 300ppi. След това правим нов прозрачен слой (ctrl+shift+N). Използвайки Paths Tool, който се намира в “toolbox”. създаваме обикновена траектория:
Пояснение: Кликнете с левия бутон на мишката веднъж в горния ляв ъгъл на image-a. После на око кликнете втори път в средата като вече задържате левия бутон и без да го пускате провлачвате надоло докато се получи картинката по долу. Накрая пускате бутона и кликвате пак с левия бутон отдолу вдясно на image-a.
Стъпка 2
Отидете в Paintbrush Tool и изберете четка с тези настройки:
Влезте в Brushes Dialog (Shift+Ctrl+B) и на четката направете and spacing между 5 и 9.Аз лично избрах 7.
Стъпка 3
Отворете Paths Dialog и кликнете с десния бутон на мишока върху 'Unnamed' траекторията която създадохне по рано. Изберете "Stroke Path" с следните настройки:
Стъпка 4
Отидете на Filters>Distorts>Polar Coordinates и ползвайте следните настройки:
Стъпка 5
Отидете в Filters>Distorts>Wind и изберете следните настройки:
Стъпка 6
Повторете Polar Coordinates филтъра но този път използвайте следните настройки:
Стъпка 7
Направете нов прозрачен слой (ctrl+shift+N) и използвайте Ellipse Select Tool, направете окръжност и я поставете на изчанчената траектория която създадохме.create a circle selection that looks like it naturally fits in the bottom curve of the path:
Пояснение: В опциите на Ellipse Select Tool проверете дали е сложена отметката на : Aspect ratio" и нагласете 1:1. За всеки случай просто ресетнете настройките по подразбиране и тогава сложете отмеетката
Стъпка 8
Изберете Blend Tool с следните настройки:
Кликнете с левия бутон на мишката вдясно и малко извън окръжността и издърпайте без да пускате бутона от другата страна на окръжността за да създадем градиента.
Стъпка 9
В диалоговия прозорец Layers Dialog, преместете слоя с окръжността под слоя с траекторията. Просто го придърпайте с левия бутон на мишката под другия слой Използвайте по близък zoom и като използвате Eraser Tool изтрийте частите на траекторията които покриват окръжността както е показано на картинката.
Стъпка 10
Отидете на “background layer” и с Rectangle select tool изберете целия image. След това с същите настройки на Blend Tool, както на окръжността направете проста градиента.от горе вляво надолу по диагонала вдясно.
Стъпка 11
Скрийте background layer-а като кликнете върху “окото” след това Edit>Copy Visible и тогава Edit>Paste. В диалоговия прозорец на слоевете Layers Dialog десен клик върху "Floating Selection" и избираме "New Layer". Накрая скрийте двата видими слоя и направете отново видим background layer-а.
Стъпка 12
Дублирайте още няколко пъти основния слой. Аз им промених размерите с десен бутон върху съответния слой и избирам “Scale layer”, а завъртането под някакъв градус го правя от менюто “Layer” и избирам “transform”.
Та аз получих това:
Различни интерпретации с цветове и други инструменти оставям на вашето въображение. Надявам се да съм бил полезен на някой. Лек и спорен ден от мен  _________________ Linux is the kernel. The entire system is called GNU/Linux.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html
my Desktop...
http://free.hit.bg/snapshots/slack/slackware-12.0-final2.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Админ Баш майстора

Уроци: 14
|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 2:11 pm |
|
|
Много интересно се получава Добре ще е и ако отиде в уроците в страницата. |
|
|
 |
troqnec Нов

Не е публикувал уроци
|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 3:01 pm |
|
|
Ами да ти кажа чесно ..не искам да го виждам повече тоя урок . Правих го на нетбука ми и беше истинско наказание ...затова и ползвах оригиналните картинки, а не мои снапшотове...има и още няколко стъпки в оригиналния урок за подобряване на цветовете ама аз се предадох иначе се радвам, че съм тук и ще се запозная с нови френдове открих си и бая правописни грешки...ако някой му се занимава да ги оправя и да го качи като урок ок..не е нужно да ми иска позволението  _________________ Linux is the kernel. The entire system is called GNU/Linux.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html
my Desktop...
http://free.hit.bg/snapshots/slack/slackware-12.0-final2.jpg |
|
|
 |
total4o Нов

Не е публикувал уроци
|
Пуснато на: Нед Окт 18, 2009 8:51 pm |
|